Passa al contingut principal

L'ÒPERA: UNA EMOCIÓ

L’òpera una emoció és una activitat educativa que consta d’una visita guiada pels diferents espais públics del Liceu, entre ells el Saló dels Miralls i la Sala Gran i que finalitza amb el passi d’un vídeo projectat sobre tres pantalles gegants al Foyer.
Aquest audiovisual, d’una durada de 30 minuts, utilitza com a fil conductor alguns dels diferents oficis que trobem al món de l’òpera: el cantant, el músic, el ballarí, l’escenògraf, el maquillador, el maquinista i d’altres professions apassionants que fan que l’engranatge d’una òpera sigui tant fascinat i donant peu a mostrar fragments de diverses òperes representades al Liceu.
Us detallem també els fragments d’òpera que apareixen a l’audiovisual seguint l’ordre d’aparició.
Us fem notar que s’ha fet una selecció que abasta diverses tendències estilístiques així com posades en escena, dintre o fora del context de l’obra original, més o menys clàssiques o innovadores.
1. Turandot – Giacomo Puccini. Entrada de l’emperador. Amb aquesta obra, amb direcció escènica de Núria Espert, es va inaugurar de nou el teatre del Liceu l’onze d’octubre de 1999 després d’haver quedat totalment destruït per un incendi el 31 de gener de 1994.
2. Ariadne auf Naxos – Richard Strauss. Ària de Zerbinetta. Interpretada per Edita Gruberova.
3. Un ballo in maschera – Giusseppe Verdi. Signori: oggi d’Ulrica. Acte 1r. Posada en escena de Calixto Bieito.
4. D.Q. a Barcelona – José Luis Turina / Muntatge escènic de La Fura dels Baus.
5. La Favorite – Gaetano Donizzetti. Posada en escena d’Ariel Garcia Valdés.
6. Billy Budd – Benjamin Britten
7. Lady Macbeth de Msenk – Dimitri Shostakovitx
8. Don Giovanni – W. A. Mozart. Direcció escènica de Calixto Bieito.
9. Roberto Deveraux – Gaetano Donizetti. Aquesta és l’única òpera de l’audiovisual posada en escena abans de l’incendi de 1994.
10. La Traviata – Giuseppe Verdi. Humiliació de Violetta i escena final.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

TALLER BATUCADA 2023

El divendres 21 i el dilluns 24 d'octubre, l'alumant de 2n d'ESO a realitzat, des del Seminari de Música, un taller de Batucada a carreg del Grup "La Galeta" de Barcelona. Ha estat molt entretingut veure i tocar nous instruments, així com poder fer una batucada per nosaltres mateixos partint de nou i sense saber-ne res. Us deixem unes imatges!!! 2A   2C         2 E   2G  

MÚSICS A 1 ESO G

L'alumnat de 1r d'ESO està treballant amb quines eines es fa la música , i ens toca estudiar les diferents famílies d'instruments, el material que el fa vibrar, quin procediment o mecanisme els fa vibrar i quin n'és el ressonador. Aquesta setmana hem treballat els instruments aeròfons , és a dir, aquells instruments que normalment s'anomenen instruments de vent . Aquells instruments en els quals el material que vibra és l'aire (que contenen o que hi passa a través); el procediment o mecanisme que el fa vibrar és bufar contra un broquet, un bisell, una canya o una inxa lliure; i el seu ressonador acostuma a ser un tub el cos del instrument. I com veure millor els instruments que presentats pels pròpis companys de classe, un saxofonista i un trompetista que ens han ensenyat com es toca, quines parts té, com sona i com com s'ha de treballar per aprendre a tocar-lo. Us deixem unes imatges...   

"LA VEU DE LA TERRA" - CortArts

El passat 5 de maig, esl alumnes d'Expressió musical (optativa de 4t d'ESO) i de 1r de BTX d'Anàlisi Musical I i Llenguatge i pràctica musical, van particpar al CorArts Tarragona. En aquesta ocasió, van interpretar la cantata "La veu de la Terra!, junt amb altres centres de la demarcació a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Va ser una jornada molt emotiva en la qual, amb 9 cants i 8 clams intermedis, els nostres joves ens van concienciar de què és hora d'actuar i prendre mesures que millorin l'actual situació de canvi climàtic.